Server optimalisatie

De server is een essentieel onderdeel van iedere website. Met een server optimalisatie is het ook mogelijk om de snelheid van een website significant te verbeteren.

Een website is eigenlijk niks meer dan een aantal bestanden en code. De code zorgt ervoor dat bestanden zichtbaar worden in een internetbrowser als iemand het webadres bezoekt. Bij het optimaliseren van een server zorgen wij ervoor dat websitebestanden zo snel mogelijk vanaf een server geladen kunnen worden. Voor een optimale snelheid moet de server namelijk helemaal in orde zijn.

De meeste webdesigners hebben weinig tot geen aandacht voor de bestanden op een server. Zij uploaden hun eigen websitebestanden en checken of deze functioneel en zichtbaar zijn online. Als dit het geval is dan zit hun taak er wat hun betreft op en maken zij zich verder niet meer druk om de snelheid van de website.

Dit is een reden waarom server optimalisatie een essentieel onderdeel is van de snelheidsoptimalisatie voor iedere website die wij onderhanden nemen.

Server optimaliseren voor snelheid

Het optimaliseren van een server bestaat uit een aantal verschillende werkzaamheden.

  1. Verwijderen van overbodige bestanden
    Als eerste is het van belang dat er geen overbodige bestanden op de server staan. Het laden van bestanden die je eigenlijk niet nodig hebt zal namelijk ten koste gaan van de laadtijd van een website. Met server optimalisatie zorgen wij er onder andere voor dat er alleen absoluut noodzakelijke bestanden op de server blijven staan. Hierdoor zal alle server capaciteit enkel aan de bestanden besteed worden die essentieel zijn voor de website.
  2. PHP7 op de server implementeren
    De technieken die gebruikt worden voor website worden steeds beter en daardoor ook sneller. Bij een snelheidsoptimalisatie van de server zullen wij zorgen dat de nieuwste technieken geïmplementeerd zijn. Het instellen van PHP7 op de server zal bijvoorbeeld bijdragen aan een significant hogere snelheid.

Wil je meer weten over server optimalisatie? Bekijk dan zeker onze snelheidsoptimalisatiepakketten. Optimalisatie van de server maakt deel uit van ons geavanceerd en compleet snelheidsoptimalisatie pakket.