WPsnelheid

Klanten beoordelen ons met
4.5/5

Het belang van snelheidsoptimalisatie

Snelheidsoptimalisatiepakket

Bij het maken van een website spenderen mensen meestal voornamelijk hun aandacht aan design. Het design van een website wordt continu aangepast om de conversie van het aantal bezoekers te verbeteren. Hoewel het goed is om bezig te zijn met het aanpassen en verbeteren van websitedesign is dit niet de enige factor die bijdraagt aan een hoger conversiepercentage. De laadtijd van een website speelt hier namelijk ook een grote rol in. Het belang van snelheidsoptimalisatie moet niet onderschat worden. Een snelle website brengt verschillende voordelen met zich mee die ervoor zorgen dat je meer winst kunt maken. In dit blogartikel noemen we enkele van deze voordelen die het belang van snelheidsoptimalisatie aantonen.

Snelheid van website als een SEO factor

Een website zonder bezoekers is als een advertentie in een krant die niemand leest. Er zijn verschillende manieren om bezoekers naar een website te krijgen. De meest populaire manier is zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization. SEO is het optimaliseren van een website zodat deze hoog in zoekmachines als Google wordt gevonden voor relevante zoektermen. Vele factoren dragen bij aan hogere posities in de zoekresultaten. Eén daarvan is de websitesnelheid. Een snelle laadtijd zorgt ervoor dat de bouncerate van een website laag blijft en dit is een bepalende factor in het behalen van goede resultaten met SEO. Door snelheidsoptimalisatie op een website toe te passen zal deze hoger in de zoekresultaten komen en krijg je dus ook meer bezoekers die naar betalende klanten kunnen converteren.

Laadtijd en de gevolgen voor conversies

Uit onderzoeken blijkt dat bijna de helft van alle mensen die het internet gebruiken verwachten dat een webpagina in twee seconden laadt. Veertig procent van website bezoekers verlaat zelfs de webpagina als deze na drie seconden nog niet geladen is. Uit deze onderzoeksresultaten kan je opmaken wat de gevolgen voor conversies zijn als een website een langzame laadtijd heeft. Moeten mensen te lang wachten op het laden van een webpagina dan zullen zij gefrustreerd raken of zelfs vertrekken voordat zij de pagina überhaupt te zien krijgen. De kans op het realiseren van een conversie is dan helemaal verdwenen. Nu dat steeds meer mensen websites via hun mobiel bezoeken wordt snelheidsoptimalisatie nog belangrijker. Op een mobiele telefoon zullen website namelijk nog langzamer laden. Mensen hebben echter wel nog steeds dezelfde strenge verwachtingen wat betreft de laadtijd van een website.

Optimalisatie van snelheid levert geld op

Een snelheidsoptimalisatie hoeft niet veel geld te kosten. Bij WPSnelheid kan je al een pakket afnemen voor een eenmalige prijs onder de honderd euro. Door het grote belang van een snelle website is dit een slimme investering. De kans is namelijk groot dat de optimalisatie van snelheid veel meer geld oplevert dan het gekost heeft. De snelheidsoptimalisatie zal zorgen voor hogere posities in de zoekmachines en daarmee meer websitebezoekers. De bezoekers die op de website komen zullen daarbij ook nog eens in een hoger percentage converteren door de snelle laadtijden. Optimalisatie van de snelheid van je website is daarom niet alleen van groot belang, maar ook nog eens een slimme investering voor iedere website eigenaar.

Leave a Reply