WPsnelheid

Klanten beoordelen ons met
4.5/5

Hoe maak je een WordPress site sneller?

Wordpress beheer

WordPress is veruit het meest gebruikte CMS ter wereld. Volgens de laatste schattingen maakt maar liefst 25 procent van de websites online gebruik van WordPress. De kans is daarom best groot dat ook jouw website via dit CMS mogelijk wordt gemaakt. Dit is goed nieuws want WordPress is een uitstekend en veelzijdig platform. Een probleem wat veel website eigenaren echter ervaren is dat het systeem ook best langzaam kan zijn. Zonder het doen van enkele aanpassingen aan WordPress kan je te maken krijgen met een trage website. Deze lange laadtijden zullen je zeker verkopen, inschrijvingen en contactaanvragen kosten. Het is daarom goed om te weten hoe je een WordPress site sneller kunt maken. Bij WPSnelheid.nl helpen wij je hier graag mee.

WordPress CMS standaard langzaam

Het Content Management System; WordPress is een platform waarmee je geweldige websites kunt maken. In combinatie met een template kan je met weinig moeite de mooiste webpagina’s produceren. Hierop kan je ook nog eens vele verschillende functionaliteiten integreren. WordPress is standaard al ontzettend veelzijdig en kan met behulp van plugins nog eens met vele extra features worden aangevuld. Al deze opties en functionaliteiten komen echter wel met een probleem. Het CMS is namelijk standaard nogal langzaam. Om een WordPress site sneller te maken moeten een aantal handelingen verricht worden.

Een goede WP hosting kiezen

Een snelle website is niet mogelijk zonder goede hosting. Als je WordPress als CMS voor je website gebruikt kan je het beste kiezen voor een hosting die op het gebruik van een Content Management Systeem is afgestemd. Deze hosting pakketten worden ook wel WP hosting genoemd. Het zijn servers die optimaal ingericht zijn om een WordPress website zo snel mogelijk te hosten. Met ons hosting advies kunnen wij je adviseren welke provider voldoet aan deze eisen.

Caching plugin installeren

Het makkelijke aan een website met WordPress is dat je op een eenvoudige manier extra functionaliteiten aan het CMS kan toevoegen door bijvoorbeeld een plugin te installeren. Hiermee moet je wel oppassen want de plugins kunnen je site langzamer maken. Het is echter ook mogelijk om een WP site sneller te maken met behulp van een plugin. Een caching plugin bijvoorbeeld waarmee je browser caching voor je website kunt instellen.

Database optimaliseren

Met het installeren van WordPress worden automatisch enkele databases gecreëerd op je hosting server. Om de website sneller te maken moeten deze databases zo optimaal mogelijk ingericht worden. Een database optimaliseren is daarom noodzakelijk. Hierbij verwijderen we onnodige bestanden en richten we de database op een optimale manier in, zodat webbestanden zo snel mogelijk geladen kunnen worden.

Snelheidsoptimalisatie uitbesteden

De meeste mensen maken gebruik van WordPress omdat het een makkelijke manier is om een website te maken en aan te passen. Snelheidsoptimalisatie voor WordPress is echter niet zo eenvoudig als een nieuwe pagina aanmaken met het systeem. Het is wel een taak die ongeveer net zo essentieel is. Wanneer je niet goed weet waar je moet beginnen bij het sneller maken van een WordPress website, dan kan je de snelheidsoptimalisatie aan ons uitbesteden.

Leave a Reply