WPsnelheid

Klanten beoordelen ons met
4.5/5

WordPress snelheid optimalisatie is 1 van de belangrijkste facetten van een SEO specialist

WordPress snelheid optimalisatie 1 van de belangrijkste facetten van een SEO specialist

Zoekmachine optimalisatie is niks meer dan hoog in de Google ranking komen. Zo makkelijk als het nu klinkt is het echter niet. Om een website bovenaan in een zoekmachine te krijgen is veel werk nodig. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit meerdere facetten. Een snelle website is zo’n onderdeel van optimalisatie. Dit is vaak de eerste stap die een SEO specialist zet, wanneer er zoekmachine optimalisatie wordt toegepast. Een technisch goede website is de basis om een hoge ranking in Google te verkrijgen.

Onderdelen van zoekmachine optimalisatie

De eerste stap bij zoekmachine optimalisatie is het zorgen dat de website er technisch klaar voor is. Dit betekent onder andere dat de website een snelle laadtijd heeft. Daarnaast is het bij zoekmachine optimalisatie belangrijk dat er op regelmatige basis goede content wordt geplaatst. De content moet van goede kwaliteit zijn en geschreven worden voor de bezoeker met de zoekmachine in het achterhoofd gehouden. De autoriteit van de website is ook een onderdeel waar Google veel waarde aan hecht. Autoriteit wordt verkregen door middel van externe websites die linken naar de ‘hoofdwebsite’. Zulke links worden in SEO termen ook wel backlinks genoemd. Een SEO specialist zal deze stappen doorlopen en blijven herhalen, dit zorgt voor een duurzaam effect.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Een technisch goede website is een onderdeel zoekmachine optimalisatie. Aspecten van een technisch goede website zijn een duidelijke structuur en een snelle laadtijd. Zoekmachines ‘crawlen’ de website om zo te bepalen welke pagina’s relevant zijn voor de bezoeker. Om het crawlproces makkelijker te maken voor de zoekmachines is een duidelijke structuur belangrijk. Daarnaast hecht Google veel waarde aan een snelle website. Google wil namelijk de bezoeker een optimale gebruikservaring bieden. Ook zorgt een langzame website ervoor dat de bezoeker snel weer de website verlaat. Het zorgt ook voor een negatief beeld in Google en dus een lagere ranking. Dit is de reden dat snelheid optimalisatie een van de eerste taken is die de SEO specialist zal gaan oppakken. Het zou namelijk zonde zijn als de websites veel bezoekers trekt, maar zij ook weer meteen weggaan.

Is mijn website snel genoeg?

Nu is natuurlijk de vraag, is mijn website snel genoeg? PageSpeed Insights een handige tool van Google om erachter te komen of de website snel genoeg is. Als de URL gecheckt is, worden er scores aan de snelheid van de websites gehangen. De scores lopen van 0 tot en met 100, waarbij 0 erg langzaam is en 100 erg snel. Bij een score van 80 of hoger scoort de website goed op snelheid. Er is dan nog een beetje ruimte voor verbetering. Naast de score, geeft Google ook nog tips om de website verder te optimaliseren. De SEO specialist zal PageSpeed Insights gebruiken om te kijken wat er nodig is voor een optimale laadsnelheid.

Snelheid website optimaliseren

Eenmaal de website door PageSpeed Insights gehaald zullen er optimalisatiesuggesties naar voren komen voor de website. Dit geeft een goed beeld bij de werkzaamheden die nodig zijn voor een snellere website. Echter kan de snelheid van de website vaak nog verder geoptimaliseerd worden door middel van technische werkzaamheden. Een SEO specialist weet precies wat nodig is voor een optimale laadsnelheid en verdere aspecten die bij zoekmachine optimalisatie komen kijken. 

Leave a Reply